اخلاق در کلام امیرالمومنین/خدا ما را "کور" نیآفرید

(بسم الله الرحمن الرحیم)

ابن شهر آشوب می گوید: پس از آنکه معاویة بن ابی سفیان به مخالفت حضرت علی -علیه السلام- تصمیم گرفت، به فکر افتاد مردم شام را آزمایش کند تا از اطاعت و فرمانبرداری آنان آگاه گردد.

عمروبن عاص برای آزمایش راهی را ارایه کرد و به معاویه گفت: دستور بده که مردم باید کدو را مثل بره ذبح کنند و پس از تزکیه آن را بخورند، اگر فرمانت را اجرا نمودند آنها یار و پشتیبان تو هستند و گرنه، نه! معاویه دستور داد و مردم هم بدون کوچکترین اعتراض اجرا نمودند. این امر بنام «بدعة امویة» در سراسر شام معمول گردید...(1)

طولی نکشید که خبر ان بدعت به سمع مردم عراق رسید و کسانی آن را مورد پرسش قرار دادند.
 

از حضرت علی -علیه السلام- درباره کدو سوال شد که آیا باید آنرا ذبح کرد؟ در جواب فرمودند:

خوردن کدو تزکیه و ذبح لازم ندارد. مراقب باشید که شیطان عقلتان را نبرد و افکار شیطانی حیرت زده و سرکردانتان نکند.
 

مسلمانانی که آنروز فرمان غیر مشروع معویه را بموقع اجرا گذاردند و به دستور او که مخالف امر الهی بود عمل کردند هم مانند آن گروه از اهل کتاب بودند که احبار و رهبانشان حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام و آنان کور کورانه اطاعت می کردند و نا آگاه به شرک گرایش می یافتند.

...کار فرمانبرداری و اطاعت کورکورانه مردم از معاویه به جایی رسید که وقتی به طرف صفین میرفتند نماز جمعه را روز چهارشنبه اقامه کردند و تمام سپاهیانش به وی اقتدا کردند. با وجود این بدعت آشکار، مورد اعتراض واقع نشد و در میداند جنگ به فرمانش از سر می گذشتند و او را سرور و مطاع خود میدانستند...(2)

1-  کافی جلد6،ص37
2- مروج الذهب. جلد 3، ص32

 

- لینک کوتاه این مطلب

» ابوتراب
تاریخ انتشار:1 آذر 1393 - 15:28

نظر شما...
ورود به نسخه موبایل سایت عــــهــــد