چیزی که به حراج گذاشته شده!!!

(بسم الله الرحمن الرحیم)
ما به غیرت مشهوریم. نام غیرت که می‌آید، یاد لات های قدیم می‌افتیم که ناموس و خواهر و مادر و مملکت برای شان ارزش داشت. اسم غیرت که می‌آید، همه یاد دخترانی می‌افتیم که از ترس برادر یا پدرشان جرات این را نداشتند که پا را از خانه بیرون بگذارند.

 چیزی که به حراج گذاشته شده!!!

 

حرف غیرت که به میان می‌آید، رنگ گردن ها بیرون می‌زند. ما به غیرت مشهوریم. نام غیرت که می‌آید، یاد لات های قدیم می‌افتیم – نه به عنوان لات های سوسول امروز- که ناموس و خواهر و مادر و مملکت برای شان ارزش داشت. اسم غیرت که می‌آید، همه یاد دخترانی می‌افتیم که از ترس برادر یا پدرشان جرات این را نداشتند که پا را از خانه بیرون بگذارند.

 

اما این روزها، همه چیز در هم شده است. شاید معنای غیرت را گم کرده ایم یا شاید در گذار از جامعه سنتی به مدرنیته، نمی‌دانیم که خانه دوست کجاست؟

 

غیرت چیست؟

اول شاید بهتر باشد معنای غیرت را بدانیم. همان که زندگی مان با نامش گره خورده است. همان که باعث می‌شود، پدر پیر کارگر، با دستان پینه بسته اش، تا نیمه های شب کار کند تا با سیلی صورتش را سرخ نگه دارد تا کسی نگاه چپ به ناموسش نکند تا... حجت الاسلام محمد علی ایازی، از اساتید حوزه علمیه، در پاسخ به این سئوال که غیرت چطور معنا می‌شود،

 

می‌گوید: این کلمه به دو شکل معنا و تفسیر می‌شود. یک وقتی وصف اجتماعی دارد که مثلا فرض کنید غیرت در مقابل حمله دشمن به کشور معنا می‌شود. در زمانی دیگر این واژه وصف فردی و شخصی دارد. چیزی که غیرت در آن وجود دارد و دفاع در مقابل آنها را اقتضاء می‌کند. البته در اینجا هم بدان معناست که مثبت تلقی می‌شود.

 

زمانی هم شکل فردی و شخصی به خود می‌گیرد. اموال و جان و فرزندان باید مورد دفاع قرار بگیرند. گاهی غیرت مفهوم عامیانه ای دارد مثل تعصب که آن در صورتی است که انسان نسبت به چیزی حساسیت داشته باشد و بخواهد واکنشی نشان دهد. حقی نسبت به آن ندارد ولی او احساس می‌کند به او توهین می‌شود. در آن صورتی که توهین منطق و استدلال نداشته باشد عملی مذموم به حساب می‌آید.

 

از دفاع مقدس تا دفاع از نظام

حال این نکات را برای چه باید می‌دانستیم؟ همه ما که غیرت را به خوبی می‌شناسیم و می‌دانیم.

از زمان دفاع از میهن اسلامی در مقابل دشمن در دفاع مقدس تا به امروز؛ حتی کودک دبستانی هم آن را می‌تواند به خوبی بنویسد و بخش کند: «غیرت!»

حجت‌الاسلام هادی حسین خانی معاون تهذیب حوزه علمیه ادامه داده بود: همان‌طور که مسوولان به مساله جده واکنش نشان داده و عمره را به تعلیق در آوردند، نسبت به آسیب‌های فضای مجازی نیز غیرت نشان دهند.

 

وی در تقسیم بندی غیرت ابراز کرده بود: غیرت را نمی‌توان به دو قسم احساسی و عقلانی تقسیم کرد چرا که حتی اگر غیرت عقلانی هم جاری شود، باز هم احساسات برانگیخته شده است؛ در تقسیم بندی غیرت می‌توان گفت که غیرتی صحیح و مطابق روایات و غیرتی ناروا داریم؛ حساسیت نشان دادن نابجا، غیرتی غیر عقلانی است که مسبب مشکلات بسیاری می‌شود. منشا غیرت می‌بایست عقلانی باشد تا نابجا دامن گیر افراد نشود اما همین غیرت عقلانی هم در منصه ظهور با احساسات عجین می‌شود. استفاده از ماهواره و رضایت به ورود آن به حریم زندگی اهالی خانواده یکی دیگر از مصادیق بی غیرتی است چراکه دشمن غربی فرهنگ فاسد خود را به وسیله این ابزار به سایر جوامع تزریق می‌کند.

 

رواج بی غیرتی با ماهواره؟

و حالا در اینجا یک مساله شاید ذهن ها را به خود درگیر کند که آیا استفاده از وسایل ارتباط جمعی که ماهواره هم یکی از آنها به حساب می‌آید و پل ارتباطی میان ایران و کشورهای دیگر است، به خودی خود می‌تواند اسباب بی غیرتی را فراهم آورد؟

 

حجت الاسلام ایازی در این خصوص می‌گوید: اصلا استفاده کردن از ابزار علوم و اطلاع رسانی به عنوان استفاده از ابزار هیچ مساله ای ندارد. ممکن است یک کسی بگوید تلویزیون و رادیو خلاف غیرت است. یک وقتی بود اوایل انقلاب ویدیو را ممنوع کرده بودند. اینها به نفس خودش مشکلی ندارد ولی استفاده از اینها در جایی که خلاف اخلاق باشد و سوءاستفاده باشد، مشکل دارد. نمی‌توان به صورت کلی اینها را ممنوع کرد؛ چون استفاده از علم یک امر مقبول است. در هیچ جای اسلام استفاده از علم منع نشده است.

 

در اینجا مواردی که جنبه غیر اخلاقی داشته باشد و در حوزه خصوصی اشخاص باشد و به اختلافات خانوادگی منتهی شود، حتما منظورشان بوده است.

 

استفاده از موبایل به عنوان ابزار انتقال، خوب است ولی وقتی به این مساله منتهی شود که در میهمانی، همه سرشان در موبایل باشد و خلاف ادب شود، ممنوعیت پیدا می‌کند. چیزی که ما می‌توانیم بگوییم استفاده از ابزارها زمانی غیر اخلاقی می‌شود که آداب اجتماعی و اخلاق انسانی را خدشه دار کند.

 

 

تعطیلی اپیلاسیون خانه ها

همه اینها به کنار تا به خبری می‌رسیم، که هر چه در آن سرک می‌کشیم، نمی‌توانیم به درستی مفهومش را بیابیم. خبری که حکایت از تعطیلی برخی آرایشگاه های زنانه در قزوین داشت.

 

نامه ای که با مضمون زیر از طرف جمعی از سازمان های مردم نهاد قزوین نوشته شده است: «حضور معاون محترم سیاسی امنیتی استاندار قزوین جناب آقای رحیمی، با سلام، چند صباحی است که بسیاری از سالن های آرایش بانوان شهرمان به پیاده نظام کارگردانان برخی از برنامه های ماهواره ای تبدیل شده و در این زمینه گوی سبقت را برای کسب در آمد بیشتر؟! از هم می‌ربایند.

 

اگر نگاهی به لیست خدمات این مراکز بیندازیم به طور واضح این خدمت رایگان به جبهه ی فرهنگی دشمن جهت ضربه زدن به عفت و حیا و پوشش زنان جامعه مان را مشاهده می‌کنیم؛ خدماتی که با هدف نمایاندن هرچه بیشتر زیبایی ها و لطافت های زنانه در فضای عمومی جامعه به جای محیط امن خانه ارائه می‌گردد که نتایج مخرب آن بر آگاهان امور اجتماعی و خانواده مبرهن است.

 

متاسفانه مدتی است که پازل اینگونه خدمات که اغلب خلاف شرع محسوب می‌شود، با انجام اپیلاسیون کامل بدن در بسیاری از این مراکز به اوج ماموریت حیازدایی خود رسیده و تکمیل گردیده و زمینه آغاز برخی از ناهنجاری های اخلاقی را فراهم ساخته است و حتی مراکز غیرقانونی و بدون مجوز با نام سالن های مخصوص اپیلاسیون در این شهر دایر گشته که بدون هیچگونه نگرانی و با اطمینان از عدم نظارت ارگانهای مسئول به کسب در آمد مشغولند!» و در نهایت، اینکه اینگونه اقدامات را از غفلت و سهل انگاری مسئولان انگاشته و از دست اندرکاران خواسته شده که این مراکز ساماندهی و... شوند.



- لینک کوتاه این مطلب

» مشرق
تاریخ انتشار:9 اردیبهشت 1394 - 2:20

نظر شما...
ورود به نسخه موبایل سایت عــــهــــد