چه کسانی در همایش امسال بیلدربرگ شرکت‌می‌کنند؟/ مخالفان سوریه هم دعوت شدند

(بسم الله الرحمن الرحیم)


سالهاست هنگامی که بحث از همایش بیلدربرگ به میان می‌آید، ناخودآگاه کسانی که اخبار روز جهان را دنبال می‌کنند، ذهنشان متوجه نوعی مافیای قدرت می‌شود که تلاش می‌کنند مسیر رویدادهای جهان را تعیین کنند.



با این وجود، ناخودآگاه بودن این فرایند ذهنی نباید باعث فراموش شدن مستندات و مستدلاتی شود که صحت چنین گزاره‌ای را مورد تأیید قرار می‌دهند. به عبارت دیگر، بحث تلاش شرکت‌کنندگان همایش مخوف بیلدربرگ برای اثرگذاری بر روند وقایع جهان، حاصل سالها کار روزنامه‌نگاری و تحقیقاتی گسترده است که از فعالیت‌های مخوف این گروه پرده برداشته‌اند.


در این میان عده‌ای نیز استدلال‌های مخالفی مطرح می‌کنند؛ آنها کسانی را که بر نقش جریان‌ساز این همایش تأکید می‌کنند به «توهم توطئه» متهم می‌کنند و می‌گویند بیلدربرگ چیزی بیشتر از گردهم‌آیی سالخوردگانی که مدتها پیش نفوذشان در عرصه بین‌المللی را از دست داده‌اند، نیست؛


ما در این نوشتار  تنها با نگاهی گذرا به فهرست اسامی شرکت‌کنندگان این همایش، نشان خواهیم داد استدلال این گروه صحیح نیست و حقیقت درست عکس این مدعاست.


در این راستا، پدیده‌ای که به شدت می‌تواند به ما کمک کند این است که سایت رسمی همایش بیلدربرگ امسال برای اولین بار اسامی شرکت‌کنندگان در این اجلاس را منتشر کرده است و بنابراین ما مجبور نخواهیم بود برای توجیه استدلال‌هایمان به گمانه‌زنی و حدس و فرض بمتوسل شویم.


در زیر  نگاهی خواهیم داشت به اسامی پاره‌ای از چهره‌های پرنفوذی که طبق اعلام سایت رسمی بیلدربرگ در اجلاس سال 2012 این گروه مخوف شرکت می‌کنند.



چند تن از چهره‌های بحث‌برانگیزی که در  اجلاس امسال این گروه شرکت می‌کنند عبارتند از:


ـ «اریک اشمیت»، مدیر اجرایی گوگل؛


ـ «کرای ماندی»، مدیر اداره پژوهش و راهبردی شرکت مایکروسافت؛ و


ـ «رید هافمن»، یکی از موسسان شبکه اجتماعی «لینکداین» و مدیر اجرایی آن.


شرکت‌کننده برجسته دیگر این همایش، «پیتر تیل»، رئیس شرکت «کلاریوم کاپیتال» است که بازوی اقتصادی راه‌اندازی جامعه‌های مجازی آنلاین نظیر فیس‌بوک، Paypal و LinkedIn بود.


بنابراین، بخشی از شرکت‌کنندگان این همایش مخوف را چهره‌های پرنفوذ بزرگترین شرکت‌های آنلاین و شبکه‌های اجتماعی تشکیل خواهند داد.


معاون کمسیون اروپا («نیلی کروس»،) دبیر کل سازمان تجارت جهانی، («لامی پاسکال») و نائب رئیس مجمع جهانی اقتصاد («ژوزت شیران») در زمره چهره‌های شاخص سیاسی ـ اقتصادی این همایش خواهند بود.


اما این نامهای پرنفوذ و نام‌آَشنا هنوز نمی‌توانند محاسبات ما را تکمیل کنند و لازم است نگاه دقیق‌تری به فهرست مورد نظر داشته باشیم؛ آیا با اضافه کردن مشاور امنیت ملّی کاخ سفید و («دانیلون توماس»)، فرمانده سایبری آمریکا و مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا («الکساندر کیث») تغییری در معادلات ما حاصل خواهد شد؟ شاید لازم باشد باز هم دقیق‌تر نگاه کنیم.


نمایندگان تمام اندیشکده‌های مهم آمریکا! آنها نیز در بیلدربرگ شرکت می‌کنند: «اندیشکده هادسون»، اندیشکده «بروکینگز»، اندیشکده روابط خارجی، اندیشکده «هوور» و اندیشکده‌های دیگر، همگی در بیلدربرگ همدیگر را ملاقلات می‌کنند.


به علاوه، همایش بیلدربرگ جزو معدود نشست‌هایی است که در آن نمایندگان ارشد تمامی بانکهای بزرگ جهان و سران اقتصادی چندین کشور بزرگ غربی با هم در یکجا جمع می‌شوند.


مقامات ارشد بانک ملی کانادا، بانک سیاکس اسپانیا، دویچه بانک آلمان، بانک کنترل اتریش (   Oesterreichische Kontrollbank AG) و بانک بین‌المللی برزیل در این همایش گرد هم می‌آیند.


به این فهرست، رئیس بانک «برکلیز» انگلیس، رئیس بانک «اچ.اس.بی.سی» انگلیس، رئیس بانک «گلدمن ساکس» (بزرگترین بانک سرمایه‌گذاری جهان)، و نائب رئیس «سیتی‌گروپ» را اضافه کنید.


وزیر دارائی ایرالند، وزیر دارائی لهستان، وزیر دارائی فنلاند، معاون امور مالی و اقتصادی نخست‌وزیر ترکیه، وزیر اسبق خزانه‌داری آمریکا، چهار نفر از برجسته‌ترین پرفسورهای اقتصاد دنیا، روزنامه نگاران اقتصادی برجسته مجله‌های فاینانشال‌تایمز، اکونومیست و وال‌استریت ژورنال نیز شاید جزو همان سالخورده‌هایی باشند که هیچ تأثیری بر سیاست دنیا دارند!


اعضای خانواده سلطنتی هلند و بلژیک و سیاستمداران بلندپایه کشورهای اتریش، چین، انگلیس، ایرلند، روسیه، ایتالیا، کانادا، اسپانیا و رئیس امور خارجی شورای ملی سوریه  (بسمه قضمانی) نیز نامشان در فهرست شرکت‌کننده‌ها است.


و این فهرست کماکان ادامه دارد: دو نامزد قبلی ریاست جمهوری آمریکا، فرماندار فعلی ایالت ایندیانا و یک سناتور این کشور!


و باز هم شاید عده‌ای بگویند این افراد اهمیتی در عرصه بین‌المللی ندارند؛ البته بعید است با انتشار اسامی این افراد در سایت رسمی این همایش، دیگر کسی بتواند چنین ادعایی مطرح کند.


(فهرست کامل اسامی شرکت‌کنندگان در نشست امسال را در این لینک بینید)


یک  نکته جالب این است که بسیاری از افراد شرکت‌کننده در این همایش، بر اساس قوانین خود کشور آمریکا مصداق «تبهکار» محسوب می‌شوند.


بر اساس یک قانون فدرال آمریکا، موسوم به «قانون لوگان»، مصوب سال 1799، شهروندان «غیرمجاز آمریکا» حق ندارند با دولتهای خارجی یا عوامل آنان وارد مذاکراتی شوند که ممکن است بر جریان روابط آمریکا با سایر دولتها یا حتی روابط سایر دولتها بر یکدیگر اثرگذار باشد.


نص صریح این قانون چنین است: «در صورتی که هر شهروند آمریکایی، هر کس و در هر کجا که باشد، بدون اجازه آمریکا به طور مستقیم یا غیرمستقیم آغازکننده یا ادامه‌دهنده هر نوع مبادله یا گفتگویی با یک دولت خارجی یا عوامل آن باشد که هدف آن اثرگذاری بر نحوه عمل یا رفتار هر دولت خارجی یا عوامل آن است... باید به موجب این ماده جریمه شده و یا حداکثر برای سه سال زندانی شود و یا هر دو مورد فوق‌الذکر برای او به اجرا گذاشته شود.»


با توجه به اینکه بسیاری از این افراد از چهره‌هایی هستند که می‌توانند بر روند رابطه آمریکا با کشورهای دیگر، یا رابطه کشورهای دیگر با یکدیگر تأثیر بگذارند باید گفت شرکت‌کنندگان در این همایش باید دستگیر شوند.


بیلدربرگ نام کنفرانسی غیررسمی است که هر ساله به صورت کاملاً سری و محرمانه در یکی از کشورهای اروپایی یا آمریکا برگزار می‌شود. اعضای گروه بیلدربرگ تماماً انتصابی هستند و تعدادشان به 120 تا 140 نفر می‌رسد.


تمامی اعضا از قدرتمندترین و با نفوذترین افراد در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای جهان هستند.


کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند یکی از موضوعات مهم مورد بحث در همایش امسال بیلدربرگ، انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا باشد.


سیاستمدارانی از قبیل جورج دبلیو بوش و بیل‌کلینتون هر دو در سالهای پیش از انتخاب شدن به سمت ریاست جمهورهای آمریکا در جلسات بیلدربرگ شرکت می‌کردند.


گفته شده است تونی بلر قبل از انتخاب شدن به سمت نخست وزیری انگلیس در سال 1997 در جشن سال 1993 این جلسه شرکت کرده است.


همچنین شواهد نشان می‌دهند همایش سال 2008 این گروه در نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، «نقش تسهیل‌کننده» داشت: شواهد حاکی از آن هستند که تنها دو روز پس از آنکه اعضای این گروه از نامزدی باراک اوباما به عنوان کاندید حزب دموکرات حمایت کردند، هیلاری کلینتون از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انصراف داد و از رقابت با نامزد مورد حمایت بیلدربرگ کناره گرفت.


بسیاری از پادشاهان و اعضای خاندان‌های سلطنتی کشورهای غربی از اعضای دائم گروه بیلدربرگ هستند.


علت انتخاب نام بیلدربرگ برای این انجمن سری، برگزاری اولین گردهمایی و نشست در سال 1954 در هتلی به این نام در کشور هلند بود. رسانه‌ها و نشریات این انجمن را به خاطر نام مکانی که اولین بار گرد هم آمده‌اند گروه بیلدربرگ نامیده‌اند اما شاید نام واقعی آن با آنچه که رسانه‌ها بیلدربرگ می‌گویند فرق داشته باشد.


کارشناسان می‌گویند یکی از موضوعات مهم احتمالی که در نشست امسال این گروه مورد بحث قرار می‌گیرد، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حمایت این گروه از «میت‌رامنی» یا باراک اوباما در انتخابات آینده این کشور است.


ناظرانی که رویدادهای سالانه این همایش را رصد کرده‌اند می‌گویند یکی از کارکردهای مهم این نشست سالانه، «سلطان‌سازی» بوده است.




  • منبع: فارس

- لینک کوتاه این مطلب

تاریخ انتشار:14 خرداد 1391 - 12:45

نظر شما...
ورود به نسخه موبایل سایت عــــهــــد