پاداش‌ وساطت در ازدواج ازمنظر امام‌ علی(ع)

(بسم الله الرحمن الرحیم)
امیرمؤمنان(ع) می‌فرماید: بهترین شفاعت آن است که میان دو نفر در ازدواج میانجیگری کنی تا خدا آن دو را گرد هم آورد.

شایسته است مسلمانان در انجام کار خیر و برآوردن حاجت دیگران، وساطت کرده و مشکلات آنها را حل کنند چراکه رسول خدا(ص) می‌فرمایند: بهترین مردم کسی است که به مردم سود برساند، آنها را کمک کند و در امر خیر آنها را یاری رساند. از این رو مطلبی را تحت عنوان «میانجیگری در کار خیر» را از کتاب «مفاتیح‌الحیات» اثر گرانسنگ آیت‌الله جوادی آملی انتخاب کردیم که در ادامه می‌خوانید:

حضرت رسول(ص) در حدیثی می‌فرمایند: کسی که حاجتی را از برادر مؤمن خود برآورد مانند کسی است که در همه دوران زندگی خود به خدا خدمت کرده است.

از امام صادق(ع) روایت شده است: کسی که اندوهی را از مؤمنی بزداید خدا اندوهش را بزداید و هر که عیب مؤمنی را بپوشاند خدا عیبش را بپوشاند و مادامی که در حال کمک کردن به دیگران است خدا به او کمک می‌کند.

وساطت پیامبر اکرم(ص)

امام صادق(ع) می‌فرماید: روزی رسول اکرم(ص) همراه با امیرالمؤمنین علی(ع) برای خرید پیراهن به بازار رفتند در راه کنیزی را دیدند که می‌گریست، علت را پرسیدند. کنیز گفت: ای رسول خدا1 سرپرست من چهار درهم برای خرید به من داده بود که گم شد از این رو جرأت بازگشت به خانه را ندارم.

آن حضرت چهار درهم به او داد و فرمود: به خانه باز گرد،‌ هنگام بازگشت باز هم همان کنیز را مشاهده کردند.

پیامبر (ص) فرمود: چرا به خانه خود نرفتی؟ کنیز گفت: چون دیر کردم می‌ترسم اهل خانه مرا بزنند، فرمود: پیشاپیش من حرکت کن و راه خانه‌ات را به من نشان بده. حضرت رسول(ص) آمد تا بر در خانه ایستاد و فرمود: سلام بر شما ای اهل خانه! این کنیز دیر کرده است او را نیازارید، اهل خانه گفتند: او به برکت آمدن شما آزاد است.

واسطه‌گری برای ازدواج

امیرمؤمنان(ع) می‌فرماید: بهترین شفاعت آن است که میان دو نفر در ازدواج میانجیگری کنی تا خدا آن دو را گرد هم آورد.

پاداش وساطت در ازدواج

1-بهره‌مندی از لطف خدا در روز قیامت: امام صادق(ع) فرموده‌اند: هر کس زمینه ازدواج مجردی را فراهم کند از کسانی است که خدا در روز قیامت به او نگاه لطف آمیز می‌کند.

2-ازدواج با همسران بهشتی: رسول خدا(ص) می‌فرماید: هر کس در ازدواج حلالی بین دو نفر اقدام کند تا اینکه خدا آن دو را گرد هم آورد، خداوند در برابر هر قدمی که وی در این راه برداشته و هر سخن ثوابی که گفته ثواب یک سال عبادت را به او می‌دهد.

3-بهره‌مندی از سایه عرش خدا: حضرت موسی بن جعفر(ع) می‌فرمایند: سه گروه روزی که هیچ سایه‌ای جز سایه خدا نیست زیر سایه عرش الهی قرار می‌گیرند: کسی که زمینه ازدواج برادر مسلمان خود را فراهم آورد یا به او خدمت کند یا راز او را بپوشاند.

همچنین در حدیث دیگری از این امام همام آمده است: امام موسی کاظم(ع) به عمه‌اش برای کمک به محمد بن جعفر برای پرداخت مهریه همسرش نوشت: در قیامت برای خدا سایه‌ای است که زیر آن سایه نمی‌آرمد، جز پیامبر یا جانشین پیامبر یا مؤمنی که بدهکاری مؤمنی را پرداخته یا مؤمنی که مؤمن مجردی را از بی‌همسری رهانده باشد.

  • فارس

- لینک کوتاه این مطلب

تاریخ انتشار:9 خرداد 1393 - 22:06

نظر شما...
ورود به نسخه موبایل سایت عــــهــــد